VOE Service AB

Solel

Vi erbjuder solcellspaket!

Solar panel on a red roof

I takt med att efterfrågan ökar på egenproducerad och förnybar el, har vi på BestEl valt att erbjuda dig som kund olika solcellspaket.

Vår ambition är att minska vår miljöpåverkan för att ge nästa generation de bästa förutsättningar för ett gott liv. Trenden visar också att solcellspaneler kommer att bli lika vanligt som att odla kryddor på balkongen i framtiden.

Vi vägleder Dig med den information som behövs för att bli mikroproducent, vi hoppas att flera ser möjligheterna i denna investering.

Solel för nybörjare!

Här kommer en kortfattad guide till hur solen på bästa sätt utnyttjas för privatpersoner som vill satsa på miljövänlig el och värme för sitt eget hem.

Först och främst bör man skilja på solfångare och solceller. Solfångare genererar varmvatten med hjälp av solstrålar medan solceller direkt genererar elektricitet.

Vill du ha elektricitet är det alltså solceller som gäller. Vanligt är att dessa monteras exempelvis på taket på ditt hus. På ett ungefär kan man schablonräkna att en kvadratmeter solcell genererar cirka 100 kilowattimmar per år.

Många tror felaktigt att Sverige är för mörkt för att effektivt kunna utnyttja solen, men faktum är att det går alldeles utmärkt. Det är dock naturligtvis främst under sommarhalvåret som man uppnår den största effekten.

Får jag betalt för överskottselen jag producerar?

I dagsläget får du en faktura för konsumtion och en för produktionen. Detta samfaktureras vilket innebär att summan för produktion dras av mot summan för konsumtion.

Tänk på att den största investeringen är den kilowattimmen du nyttjar – den betalar du varken skatt eller moms för!

Länkar:

Energimyndigheten – stöd till solceller

Information om solpaneler

Pressmeddelanden – stort intresse för solpaneler

Lycka till som elproducent!